İtibar :
Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Kulübümüzün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu üyelerimizle paylaştı.
Genel Sekreterimiz şu ifadeleri kullandı:
“Değerli Kongre Üyelerimiz, ekranları başında bizleri takip eden kıymetli Fenerbahçeliler; hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Fenerbahçemiz, sürdürülebilir başarıların ve çalışmaların, eşsiz bir emeğin karşılığı olarak; Cumhuriyetimizin 100. yılı olan, 2022-23 sezonunda, takım sporlarında, toplamda 26 kupa ve yüzlerce madalya kazandı.
Ülkemiz ve milletimiz için çok önemli, anlamlı olan bu sezonda, Fenerbahçemiz bu muhteşem başarıları, kulübümüzün azmi, kararlılığı ve sporcularımızın özverisi sayesinde elde etti.
Bu büyük başarılara imza atan, tüm sporcularımızı ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.
Dünyanın En Büyük Spor Kulübü Fenerbahçemiz, 2023-24 sezonunda, olimpik ve amatör branşlardaki başarıları ve 2024 Paris Olimpiyatları'na katılacak sporcularımızla, Türk sporunun gururu olmaya devam etti.
Öncelikle, 2024 Paris Olimpiyatları için tam 18 sporcumuz kota aldı ve süreç devam ediyor.
Yelkende tam 7 sporcumuz olimpiyat kotası kazandı: Yiğit Yalçın Çıtak, Beste Kaynakçı, Alican Kaynar, Derin Atakan, Deniz Çınar, Lara Nalbantoğlu ve Merve Vatan.
Kürekte, ülkemiz adına tarihte ilk kez bir kadın sporcu kota aldı; gururumuz Elis Özbay!
Boksta 4 sporcumuz, Buse Naz Çakıroğlu, Busenaz Sürmeneli, Hatice Akbaş ve Samet Gümüş, kota almayı başardılar.
Yüzme branşında Kuzey Tunçelli, atletizmde ise Ersu Şaşma kotayı kazandılar.
Ayrıca, Filenin Sultanlarına da 4 voleybolcumuz katılacak; Kaptan Eda Erdem, Gizem Örge, Aslı Kalaç ve Melissa Vargas.
SporcularımızıN ülkemiz ve bayrağımız için zorlu mücadeleleri sürerken, bizler de büyük bir azim ve coşkuyla, onları desteklemeye devam ediyoruz!
inanıyoruz ki, Dünyanın En Büyük Spor Kulübü olarak, bu büyük başarıları, hep birlikte kutlayacak ve olimpiyatlarda, bayrağımızı en yüksekte dalgalandırmanın gururunu yaşayacağız!
2023-24 sezonunda Fenerbahçemizin elde ettiği muhteşem başarıları hızlıca paylaşmak istiyorum.
Futbol Takımımız, bu sezon gösterdiği “şampiyonluk” performansıyla, ligi 99 gol ve 99 puanla tamamladı.
Rakiplere farklı, bize farklı mücadele eden takımlarla savaşarak, tarihin en karakterli takımlarından birini oluşturduk. Rakiplerimiz desteklenirken, biz her zaman aşağı çekildik. Ancak, oyuncularımız yılmadılar ve ‘nasıl olsa olmayacak’ demeden, sonuna kadar mücadele ruhlarını ortaya koydular.
Son noktayı ise, kendini şampiyon sanan takımın sahasında kazanarak, hem de hakem hatalarıyla eksik kalmışken, sadece rakibimizin değil, tüm spor kamuoyunun gözleri önüne sererek koydular.
Taraflı tarafsız herkesin, gerçekleri görmesini sağlayan, bu tarihi mihenk taşı, bugün, şampiyonluğa rağmen, görebileceğiniz asılı bayrak sayısının, alışılmışın çok altında kalmasına neden olmuştur.
Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösteren bu tarihin en karakterli takımını alınlarından öpüyor, çok değerli hocamız İsmail Kartal’a, teknik ekibimize ve değerli futbolcularımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz, büyük taraftarımızın da dediği gibi, onlardan razıyız.
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Türkiye Kupası'nı kazandı, EuroLeague’de Final Four'da yer aldı ve ligde Anadolu Efes ile karşılaştığımız play-off final serisi devam ediyor. Geçtiğimiz Perşembe akşamı, serinin ilk maçında, deplasmanda rakibimizi mağlup ederek seride 1-0 öne geçtik.
Bu akşam, serinin ikinci maçını da kazanarak, seriyi kendi evimize taşıyıp, Sarı Mirasın mabedi Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonumuzda kupayı kaldırarak, Türkiye'nin ilk basketbol müzesine, bir kupa daha kazandırmak istiyoruz.
Konusu gelmişken, müzenin yapımında büyük emeği olan Sayın Hamdi Akın'a camiamız adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.
Rekorların takımı, Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol takımımız, tam 4 kupa kazandı: FIBA Süper Kupa, Kadınlar Basketbol Süper Ligi, EuroLeague Women ve Kadınlar Türkiye Kupası. Canıgönülden kutluyorum.
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol takımımız Sultanlar Ligi ve Kupa Voley'de şampiyon olÜDU, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalde mücadele etti. Önümüzdeki sezon Avrupa’da kupa kaldırmak en büyük hedeflerimiz arasında olacak.
Fenerbahçe Parolapara Erkek Voleybol Takımımız, ligde ve kupada final oynadı. Erkekler CEV Kupası’nda yarı finale kadar yükseldi. Diğer branşlarımıza göre nispeten daha az bir bütçeyle mücadele eden takımımızı kutluyorum.
BÜYÜK FENERBAHÇE TARAFTARI, DİĞER TÜM KULÜPLERİN AKSİNE, SADECE SARI LACİVERT RENKLERİ DESTEKLİYOR!
BUGÜN BİR KEZ DAHA VURGULAMAMIZ VE SAHİPLENMEMİZ LAZIM Kİ, NE BÜYÜK EMEK VE NE BÜYÜK GURUR FENERBAHÇELİ OLMAK!
VE İŞTE FENERBAHÇE BU YÜZDEN DÜNYANIN EN BÜYÜK SPOR KULÜBÜ!
Gelecek kuşaklar için, adeta bir ekol haline gelen Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin başarılı sporcusu Nazlı Çağla Dönertaş, yelkendeki en prestijli yarışlardan biri olan, Kieler Woche Sailing’de altın madalya kazandı. Yelken Şubemize uzun yılardır destek olan iş ortağımız Doğuş Grubu’na bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum.
Kürek Şubemiz, 2019 yılından bu yana düzenlenen, Türkiye Şampiyonaları ve Türkiye Kupası müsabakalarında, hem erkeklerde hem de kadınlarda tüm kupaları kazandı ve rakibimize bu süreçte kupa yüzü göstermedi.
Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda, 3 altın ve 1 bronz madalya kazandık. Buse Naz Çakıroğlu üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonu oldu. Busenaz Sürmeneli ise kariyerindeki ilk Avrupa Şampiyonluğunu elde etti. Genç boksörümüz Samet Gümüş, büyükler kategorisinde katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.
Yüzme Şubemiz, İstanbul'da düzenlenen Türkiye Arena Kulüplerarası Kısa Kulvar Yıldız, Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası'nda 6 kupanın 5'ini kazandı. Açık Yaş Kadınlar, Açık Yaş Erkekler, Genç Erkekler, Yıldız Erkekler ve Yıldız Kadınlarda şampiyon olduk, Genç Kadınlarda ikinci sırada yer aldık.
Atletizm branşında, Turkcell Süper Lig'de, hem erkeklerde hem de kadınlarda şampiyon olduk.
Masa Tenisi branşında, erkeklerde ve kadınlarda lig şampiyonluğu, ayrıca erkeklerde Türkiye Kupası'nı kazandık.
Atletizm, Masa Tenisi, Yüzme, Boks ve Kürek branşlarına sağladığı desteklerden dolayı iş ortağımız Tüpraş'a teşekkür ediyorum.
Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız EuroCup 1 ve lig şampiyonluğunu kazandı. Takımımızı tebrik ediyorum.
Espor'da Fenerbahçemiz, ilk kez düzenlenen Türk Telekom eSüper Kupa'da Galatasaray'ı mağlup ederek şampiyon oldu ve ülkemizi eŞampiyonlar Ligi ve FC Pro Dünya Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazandı.
Bu muhteşem başarıların arkasında büyük bir emek, azim ve inanç var.
Sporcularımızı, antrenörlerimizi, iş ortaklarımızı ve tüm destek verenleri yürekten kutluyoruz. Fenerbahçemizle gurur duyuyor ve daha nice başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.
Değerli Kongre Üyelerimiz,
Bu sportif başarılarda, yazdığımız bu rekorlarla dolu başarı hikayelerinde bize maddi ve manevi destek veren ve her koşulda yanımızda olan sponsorlarımızın payı elbette çok büyük.
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yüksek marka değeri ve gücüyle; sponsorluk ve reklam gelirlerimizi, maksimum seviyeye çıkardık, sektörel bazda iş ortaklarımızın çeşitliliğini arttırmak için göreve geldiğimizden bugüne, yoğun bir çalışma yürüttük.
Geldiğimiz bu noktada oluşan tabloya baktığımızda hedefimize ulaştığımızı ifade etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum.
Sponsor ve reklam veren sayısı, gelir yaratan özel proje sayısı ve bunların sonucunda ortaya çıkan toplam gelirlerimiz açısından kulüp tarihimizin rekor sezonunu geride bırakarak, çok önemli bir başarıya imza attık.
2023/24 sezonunda, 42 sponsorluk sözleşmesinden, yaklaşık €42M, 41 markayı kapsayan reklam anlaşmalarından da yaklaşık €5M olmak üzere toplamda net €47M gelir elde ettik.
Göreve geldiğimiz sezona oranla, Euro bazında sponsorluk gelirlerimizde, %123 artış sağlamanın yanı sıra, sponsor marka sayımızı 7’den 42’ye yükseltmiş olduk.
Tüm iş ortaklarımıza sizlerin huzurunda şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunuyorum. Sponsorluk ve reklam alanlarımızın doluluğu nedeniyle, bizimle olmak isteyen ancak yer veremediğimiz tüm markalara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
Sponsorluk ve reklam gelirlerimize ilave olarak, son dönemlerde başlayarak hayata geçirdiğimiz 11 yeni projemizle kulübümüze yaklaşık €5M ek gelir sağladık.
“Taraftarın arkanda”,” Vakt-i Fener”, “Hatıra Bilet”, “Özel Gün Kutlama”, “Seramoni Paketleri”, “O Forma Senin”, “Fanself – İmzalı forma“ projelerinde olduğu gibi, gelir yaratmanın yanı sıra taraftarımızın, tarihimizdeki önemli anları ve anıları biriktirmesini sağladık, kulübümüzle en kıymetli varlık sebebimiz olan taraftarlarımızın arasındaki etkileşimi arttırma hedefimizde de önemli bir başarıya ulaştık.
Futbolda Puma, Basketbolda adidas, Voleybolda Joma ile teknik sponsorluk, kulüp bazında Acıbadem (Sağlık Sponsorluğu), HDI Sigorta (Sigorta Çözüm Ortaklığı), Gürsel Turizm (Futbol – Basketbol – Voleybol Karayolu Taşıma Sponsorluğu), Altınyıldız (Resmi Kıyafet Sponsorluğu), Doğuş Otomotiv (Futbol Araç Tedariki), Pürsu (Su Tedarikçisi), Farmatek (Takviye Sporcu Besinleri Tedarikçisi), Sendeo (Kargo Taşıma Sponsorluğu), Diversey (Hijyen / Temizlik Malzemeleri Tedarikçisi), Merzey (Kahve Tedarikçisi), KAFF Grup (Ofis Teknolojileri Çözüm Ortağı) ile iş birliği anlaşmaları imzaladık ve kulübümüzün ihtiyaçlarını kuvvetli anlaşmalarla kulüp kasamızdan bir kuruş çıkartmayacak şekilde sağlama aldık.
2024/25 sezonu için de, 2024 yılının Ocak ayından çalışmaya başlayarak; mevcut anlaşmalarımızın yenilenmesi, küresel bazda partnerlikler ve özellikle genç taraftarımızın ilgi göstereceğine inandığımız, özel iş birlikleri için önemli mesafeler kat ettik ve birçoğunu da tamamladık. Tüm ‘gamer’ taraftarlarımıza da müjdelemek isterim ki, Fenerbahçemizin yıllardır dünyanın en popüler futbol oyununda yer almasının yanı sıra, yaptığımız yeni anlaşmalarla birlikte, önümüzdeki sezon itibarıyla özel sürprizlerimiz olacak.
Bizler çok heyecanlıyız, eminim ki ‘gamer’ taraftarlarımız da en az bizim kadar heyecanlanacaklar. Bu büyük sürprizimizi ağustos ayında sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.
Fenerbahçe, gücünü; geçmişinden, vizyon ve misyonundan, en önemlisi de Büyük Taraftarından alan dev bir markadır.
Fenerbahçe’nin artık sponsor/reklam arayan bir spor kulübü olmadığını, markalar için bir cazibe merkezi haline geldiğini açıkça görebiliyoruz.
Büyük Fenerbahçe Taraftarı, Değerli Kongre Üyelerimiz,
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, yalnızca sportif başarılarımızla değil, aynı zamanda, hayata dokunan, toplumumuza fayda sağlayan, ülkemize katma değer yaratmayı hedefleyen sosyal sorumluluk projelerimizle de lider bir kulüp olarak parlıyoruz.
Ülkemizi yasa boğan, Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat depreminin sonucunda Fenerbahçemiz her zaman olduğu gibi ülkemiz için yine elini taşın altına koydu ve önemli adımlar attı. Koç Topluluğu tarafından kurulan ve 2300 konteyner ile Türkiye’nin en büyük konteyner kentlerinden biri olan Umut Kent projesi kapsamında, 516 konteynerden oluşan Fenerbahçe Mahallesi Konteyner Kentinin açılışını gerçekleştirdik.
Fenerbahçe her zaman olduğu gibi zor günlerde de milletimizin yanında olmaya devam edecek. Bu vesileyle depremin yaralarını sarmak için canla başla çalışan herkese ve katkıda bulunan tüm gönüllülere teşekkürlerimi sunuyorum. Depremde kaybettiğimiz tüm canlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.
Sosyal sorumluluk projelerimizle, yüreklerde iz bırakırken, bir milletin eşsiz fedakârlığı, tarifsiz emeği, tanımsız adanmışlığı ile kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını, ülkemize olan inancımızla büyük bir coşku ve umutla kutladık.
Atamızdan aldığımız, ‘Bir ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmez.’ bilinciyle, ülkesinin değerlerini ve millî duruşunu benliğinde taşıyan, binlerce sporcunun yetişmesinde ve bayrağımızın göndere çekilmesinde pay sahibi olan Dünyanın En Büyük Spor Kulübü olarak; bir avuç toprağı vatan yapan ve bu güzel ülkeyi bizlere emanet eden tarihimizin mirasına olan bağlılığımızla, Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ülkemizin 81 ilindeki 81 evladımıza ve Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 1 çocuğumuza Cumhuriyet bursu verdiğimizi açıkladık.
Bu kıymetli adımımıza, sporcularımız, sponsorlarımız ve camiamız da dahil oldu. Sonsuza dek Cumhuriyetimiz diyerek çıktığımız bu yolda, yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.
Değerli kongre üyelerimiz, sözlerime son verirken kongremizin, Fenerbahçemize yakışan demokratik ve saygılı bir genel kurul olmasını temenni ediyorum.
Yeni dönemde Teknik Direktörümüz Jose Mourınho ile birlikte taraftarı bir ve bütün, camiası kenetlenmiş Futbol Takımımıza, başarılarla dolu bir sezon diliyorum.
Yeni dönemin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Dünyanın En Büyük Spor Kulübü ve Büyük Fenerbahçe Ailesi olarak hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğiz.
En büyük Fenerbahçe! Sonsuzda dek Yaşa Fenerbahçe! İyi ki Fenerbahçe!”